Цедра лимона є багатим джерелом цитрину, антиоксиданту. Вона ефективно зміцнює та зменшує болючість стінок вен та капілярів.. Лімонен, речовина, яку також можна знайти в корі, навіть має деяку протипухлинну активність.
Чи можна їсти лимон із цедрою?
На лимон організм може відреагувати підвищеним свербінням та появою кропив'янки. Лимонна шкірка також протипоказана тим, у кого діагностовано виразку, гастрит та ентерит..
Навіщо потрібна лимонна цедра?
Цедра лимона – це тонкий зовнішній жовтий шар шкірки лимона, який використовується як інгредієнт у багатьох кондитерських виробах та напоях. У цедрі містяться ефірні олії, які насичують страви цитрусовим смаком та ароматом.