У цій ягоді багато клітковини і мало цукру, тому вона ідеальна для схуднення. У смородині багато різних кислот, ефірних олій та пектину. Ці речовини корисні для мікрофлори кишківника. Високий вміст кумарину та вітаміну С робить її корисною для зміцнення судин, зниження ризику серцевих захворювань.7 лип. 2021 р.
Кому не можна їсти чорну смородину?
Не рекомендується вживати чорну смородину при виразкових хворобах шлунка та дванадцятипалої кишки, при тромбофлебітах та підвищеній згортання крові. Чорна смородина алергенна. Дітям раннього віку слід вводити ягоди в раціон з обережністю та в невеликих кількостях.
Кому протипоказана смородина?
Ця ягода протипоказана, насамперед, тим, хто має індивідуальну непереносимість до компонентів, що входять до її складу. Не слід зловживати червоною смородиною особам, які страждають на гастрит на тлі підвищеної кислотності.