Закваска багата двома типами корисних для травлення речовин: харчовими волокнами та пребіотиками. І те, й інше живить корисні бактерії у вашому кишечнику. Тому регулярне вживання хліба на заквасці може призвести до покращення здоров'я кишечника та поліпшення травлення.
Чим корисна домашня закваска?
Сир, йогурти, кефір люблять за приємний смак та користь для організму. Багато хто знає про те, що кисломолочні продукти нормалізують мікрофлору кишечника, усувають дискомфорт у шлунку, зміцнюють імунітет, сприяють доброму самопочуттю.
Чим корисний та шкідливий хліб на заквасці?
Традиційний хліб на заквасці має нижчий глікемічний індекс, отже, утримує рівень цукру на крові від підвищення. Закваска робить деякі мінерали та речовини більш біодоступними. Плюс до цього робить клітковину зерна більш доступною для мікробіоти кишечника.