Омуль – яскравий представник сімейства лососевих, роду сигів. Його м'ясо має ніжний смак і є досить соковитим. Незважаючи на високу жирність цієї риби, вона досить низькокалорійна – в середньому всього 80 – 90 калорій, а також має збалансований вміст білків, жирів та вуглеводів.3 черв. 2020р.
Чим корисна риба омуль?
Так, воно допомагає роботі серця, зміцнює судини, покращує травлення, активізує роботу мозку, підвищує активність, підтримує імунітет, благотворно впливає на нервову систему. Омуль попередить розвиток атеросклерозу, оскільки виводить із організму «поганий» холестерин і перешкоджає утворенню бляшок.
Яка на смак риба омуль?
Його смак нагадує філе харіуса. Омуль має ніжне м'ясо, яке його відрізняє від інших представників роду сигових. Одного разу скуштувавши його на смак, ви зможете з легкістю визначити, яку рибу з'їли: омуль чи підробку.