Основу чеченської кухні складають: м'ясо, черемша, сир, гарбуз, сир, кукурудза. Основні компоненти чеченських страв – гострі приправи, цибуля, часник, перець, чебрець. У частини чеченців було здавна традиційним їх заняттям рибальство.
Що їдять чеченці на сніданок?
Що спробувати у Чеченській Республіці: топ-5 смачних сніданків
- Сіскал – традиційні чеченські пампушки з кукурудзяного борошна. …
- Чепалгш печуть без краплі олії, тому підрахунок калорій на цей сніданок можна відкласти. …
- Третій національний сніданок Чечні, і знову коржі — цього разу прісні з гарбузовою начинкою.
Що потрібно спробувати у Чечні з їжі?
Насамперед стоїть спробувати сам жижиг-галнаш, що складається з галушок, м'яса, бульйону та цибульної або часникового соусу з коржами хінгалш з гарбузом або чепалгаш з сиром і зеленню. Також звернути увагу на манти з бараниною та холтмаш із кропивою та черемшею. Це подібність вареників, але лише з начинкою з дикої зелені.