Ячмінь, овес і жито входили до раціону бідних верств населення, тоді як пшениця була привілеєм вищого стану. Проте хліб, вівсянка, каша та макаронні вироби входили до раціону всіх станів.
Чим харчувалися у Європі?
Активно вживали вівсянку, жито, горох, сочевицю. Хліб становив основу раціону — робили галети, батони, буханці та різні кульки. Пшениця вважалася чистішим сортом і коштувала дорожче, ніж жито. Оскільки овочі були доступні восени, в раціоні переважали переважно вуглеводи.
Що їли у 17 столітті в Європі?
Чільне місце в меню того часу займали овочі: капуста, морква (зазвичай зеленувато-жовта, оскільки звична нам помаранчева з'явилася лише в 17 столітті), буряк, цибуля, часник. Помідорів у Європі не було, а коли їх привезли з Америки, вони довгий час вважалися отруйним різновидом яблук.