Люди їли все, що можна було з'їсти: квіти (з них робили коржики), розчиняли та варили плитки столярного клею з лавровим листком, оліфу, на якій підсмажували хліб. Люди виїжджали за місто, на поля, де вже зібрано врожай. Ленінградці збирали нижнє зелене листя капусти, качан і бадилля.27 січ. 2020 р.
Чим харчувалися люди у блокаду?
Їли все, що було: робили коржики з лободи та подорожника. У хлібі, який нам давали у пайках, по 125 грамів, була навіть целюлоза та всяка інша гидота. Люди їли людей – і таке було.
Як у блокаду їли людей?
З листопада 1941 року по грудень 1942 року. за вбивство з метою людоїдства, канібалізм та продаж людського м'яса було заарештовано 2057 людей. До березня 1942 року "всього за людожерство заарештовано 1171 особу". 14 квітня заарештованих було 1557 осіб, 3 травня – 1739, 2 червня – 1965.