До кінця XVII століття складаються основні типи росіян супів: щі, борщі, кальї із солоними сливами або огірками з куркою, ікрою (прототипи солянок та розсольників). Особливу роль столі государів грають юшки як відвар (бульйон) з курей чи риби, і навіть напіврідкі страви (зайці, кури, риби, гриби у локшині чи кашке).16 лют. 2020 р.
Чим харчувалися селяни у 17 столітті?
Їжа європейських селян часто майже повністю складалася з капусти, ріпи, брюкви, буряка. Лише після XVII століття меню увійшли картопля, помідори, кабачки, кукурудза.
Чим харчувалися люди у Стародавній Русі?
Найпоширенішим овочом була ріпа. Вона встигала лише за два місяці, що дозволяло часто збирати врожай. Поряд з приказкою «щи та каша — їжа наша» була й інша приказка: «ріпа, риба та гриби». Ріпу, капусту, хрін, цибулю та моркву на Русі вирощували вже у XI столітті – це підтверджує текст «Домобуду».