Варто зазначити, що болгарська кисломолочна паличка у процесі своєї життєдіяльності споживає амінокислоти, білки, цукру, а також ряд мікроелементів та вітамінів. Крім молочної кислоти, ці бактерії виробляють інші метаболіти, серед яких особливе значення мають антибіотичні речовини.
Що робить болгарська паличка?
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus продукує позаклітинні полісахариди, що покращують структуру, підвищують стабільність та запобігають синерезису йогурту. Бактерія має імуностимулюючу дію і здатна виживати при проходженні через шлунково-кишковий тракт.Похожі
У чому полягає болгарська паличка?
У багатьох супермаркетах сьогодні продаються спеціальні порошкоподібні закваски, які містять живі лактобактерії, у тому числі ту саму болгарську паличку..