Козан – це різновид каструлі, основна відмінність якої – сферичне дно. Така форма забезпечує рівномірне розподілення тепла по стінках, але тільки при використанні на спеціальній печі. На звичайній плиті у казана особливих переваг у порівнянні зі звичайною каструлею немає, функціонально вони відрізняться будуть мало.15 квіт. 2023 р.
Який краще казан із плоским дном чи з круглим?
Покупці замислюються казан з яким дном краще. Відповідь дуже проста: з плоским – призначений для електричної плити (універсальний варіант), а з круглим – для газової плити або печі. Кожен вибере той різновид, який підійде саме йому.
Який краще вибрати посуд?
Емальований посуд недорогий та екологічний, поки не порушена цілісність емалі. Каструлі та сковороди зі сколами не можна використовувати, тому що в їжу потрапляють токсичні речовини з металу. Чавунні каструлі та сковороди гіпоалергенні, нетоксичні та дуже довговічні. Жароміцне скло – ще один нейтральний матеріал.