Чим найкраще годувати літню людину? У меню мають переважати риба та кисломолочні продукти, А від копченого м'яса, сала, грибів та бобових краще відмовитися, оскільки вони довго перетравлюються і можуть негативно впливати на роботу шлунково-кишкового тракту. 6.23 лип. 2016р.
Що можна їсти у 90 років?
До раціону осіб зрілого віку обов'язково включаються:
- каші: вівсяна, гречана, пшоняна, кукурудзяна, рідко рисова;
- овочі: практично всі у сирому, вареному, тушкованому вигляді, приготовані на пару;
- фрукти: у сирому чи запеченому вигляді, у компотах;
- зелень: для забезпечення організму вітамінами та необхідними мікроелементами;
Які продукти заборонені в раціоні людей похилого віку?
У харчуванні практично здорових літніх та старих людей рекомендується обмежувати (але не виключати) здобні та листкові борошняні вироби, міцні м'ясні та рибні бульйони, жирне м'ясо, м'ясні субпродукти та яйця, жирні молочні продукти (у зв'язку з великим вмістом у них холестерину), рис, макаронні вироби, бобові, …