Засвоюється він майже на 80% і є його, на відміну від свинячого, можна навіть при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Холодець з курятини та іншого птаха вийде не таким жирним і поживним, як зі свинини або яловичини, зате він дієтичніший: куряче м'ясо містить найменше холестерину, швидше і краще засвоюється.3 груд. 2022р.
Чому корисно їсти холодець?
У стравах є вітаміни групи В (особливо багато В12 та В3), а також кобальт, калій, магній, натрій, фосфор, залізо та інші цінні макро- та мікроелементи. Холодець корисний при суглобових захворюваннях, проблемах з опорно-руховим апаратом, підвищує гемоглобін, зміцнюємо імунітет та зір.
Чи можна щодня їсти холодець?
Холодець — не найшкідливіша страва, але як часто її можна їсти? Лікар-дієтолог Олена Соломатина спростувала міф про шкоду холодця та зазначила, що цей продукт багатий на корисні речовини. Проте, їсти його можна тільки в міру.