Ягоди жимолості рекомендуються для тих, хто страждає на авітаміноз, що з'являється найчастіше після зими, коли організм потребує аскорбінової кислоти (вітамін C). Сік зрілих плодів застосовується для лікування мікозів та виразок, а настоянки з квіток та листя зміцнюють здоров'я очей, горла та шкіри.
Як правильно їсти жимолість?
Ягоди вживають у свіжому вигляді, варять із них варення, желе, повидло, начинки для пирогів, компоти, роблять соки, вина, сушать і заморожують. Ягоди жимолості знайшли застосування і в медицині. Вони благотворно впливають на серцево-судинну систему, мають протизапальну, жовчогінну, сечогінну дію.
Скільки можна їсти жимолість?
Для загального оздоровлення та профілактики можливих недуг у сезон протягом двох-трьох тижнів щодня слід намагатися з'їдати 100 г плодів. Ягоди жимолості сушать, заморожують, роблять із них варення, желе, джеми, сік, вино.