Найбільш популярними видами червоної ікри з погляду смакових якостей вважаються ікра горбуші та ікра кети. Цінителі червоної ікри вибирають ікру горбуші через її універсальний, м'який смак, а ікракети отримала широке визнання за свій ніжний вершковий смак та великі ікринки..
Яка червона ікра краща за горбуша чи кету?
Однозначної відповіді немає, адже смаки в усіх різні. Однак, більшість людей сходиться на думці, що найсмачніша червона ікра горбуші та кети: вона, на відміну від інших представників лососевих з насиченим червоним кольором, має відтінок ближче до помаранчевого, а смак ніжніший, з дуже легкою гіркуватістю.
У чому різниця ікри кети та горбуші?
Колір риби, а точніше її ікринок різний. Кета має світло-помаранчеве забарвлення з бурштиновим блиском, а горбуша – Насиченим помаранчевим кольором з червоно-коричневим відтінком. Ікра кети і горбуші стає гіркою, якщо було порушено технологію виробництва.