Сухі дріжджі потрібно розвести в окремому посуді, заливши водою при температурі 25-30 ° C і додавши 2-3 столові ложки цукру. Приблизно через годину, дріжджі ожили, і все поєднується в відповідній за обсягом флязі, або в пляшках з-під чистої води. Отриманий розчин необхідно поставити у тепле місце.
Чи можна відкривати флягу З брагою?
Вибираючи ємність для браги, врахуйте, що вона є досить агресивним продуктом, тому не користуйтеся тим, що у вас є — молочні фляги, посуд з чорного металу, чавун та інше. Так ви отримаєте продукти окиснення цих матеріалів собі всередину або просто зіпсуєте органолептику продукту.
Як правильно робити бражку?
Етапи приготування Підігрійте воду до 50–60 °C, додайте варення, перемішайте до однорідної маси і охолодіть до 30 °C. Розведіть дріжджі, додайте їх у ємність із майбутньою брагою. Додайте|добавляйте| цукор і добре перемішайте. Встановіть на бродильну ємність гідрозатвор і залиште на 5-9 днів у темному теплому місці.